Легендарният нападател на Барселона и националния отбор на България Христо Стоичков разказа пред “Мундо

...
Легендарният нападател на Барселона и националния отбор на България Христо Стоичков разказа пред “Мундо
Коментари Харесай

Стоичков: В Реал Мадрид щях да получавам три пъти повече, но скъсах предложения ми чек

Легендарният нападател на Барселона и националния тим на България Христо Стоичков разказа пред “Мундо Депортиво ” за три забавни случки от интервала си на “Камп Ноу ”, написа Sportal.bg.

За предлагането от Реал Мадрид

Можех да играя в Реал Мадрид. Рамон Мендоса ми даде чек, в който ми оферираше три пъти повече от това, което вземах в Барса. Взех го и го скъсах. Казах му, че бих играл в Реал само в случай че Джосеп Луис Нунес е президент и в случай че “Камп Ноу ” се реалокира в Мадрид.

За изгубения бас от Йохан Кройф

Викаше ми “копеле ” (cabron) на галено и непрекъснато ме предизвикваше, с цел да се стимулирам. Веднъж, преди един мач в Тенерифе, ми сподели: “Да се хванем на бас за 100 хиляди песети, че на следващия ден няма да вкараш два гола ”. Приех облога. Открихме резултата, само че Михаел Лаудруп вкара първото попадение. Аз се разписах за 2:0 преди да свърши първата част. В самото начало на второто полувреме видях номер 8 на таблото - смени ме и не ми даде опция да се опитам да отбележа за повторно.
Малко откакто дойдох в Барселона, Кройф ми сподели: “Оттук нататък ще работя с теб до деня, в който спечелиш Златната топка. В същия ден ще престана да работя с теб и няма да се постанова да ме търпиш. Започна да ме стимулира на всяка подготовка. Казваше ми по какъв начин да ритвам с левия крайник, с десния крак…беше си роден мотиватор. В деня откакто получих Златната топка, беше сряда, влязох в съблекалнята благополучен и всички ме поздравяваха, а той не ми сподели нито дума. Нито на идващия ден или този след него. Дойде събота - денят на мача. Във всичкия си гняв вкарах два гола. След мача го попитах: “Тренер, какво има? ” А той ми отвърна: “Очаквах повече от една Златна топка ”. Такъв си беше Йохан.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР